"Ja men det e ju bara djur..."

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article6320251.ab

Den här artikeln handlar om ett Robinson avsnitt där några deltagare vunnit två levande kaniner som dom skulle få lov att döda och äta upp.... Folk brukar se det från två olika sätt, antingen:

1. Ja men det e ett överlevnadsprogram och dom måste äta för att överleva så det e helt okej att dom dödar kaninerna och äter upp dom.

eller:

2. Man bör inte visa amatörslakt av kaniner som tv-underhållning, det e dessutom synd om kaninerna.

Jag håller mig till punkt 2, och låt mig förklara varför:

Visst e det i grunden tänkt att Robinson ska vara ett överlevnadsprogram men egentligen handlar det om att vara bäst i tävlingar som att stå på plankan i nio timmar eller dragkamp o liknande. Den som e bäst vinner. Den som har minst kompisar eller har ryggrad nog att säga vad han tycker, han blir utröstad. Du kan när som helst välja att åka hem om du inte pallar mer, men väljer du att stanna har du faktiskt valt det själv o du har självmant sökt till programmet. Du kan lika gärna stanna i Sverige o ha det bra. Så det e INGET överlevnadsprogram. O dessutom har dom bara vunnit kaninerna, dom har inte ens jagat dom själva.

Men säkerligen sitter TV4 cheferna o säger "ja men vi låter dom svälta ihjäl om dom inte hittar mat"... Eller inte..

Martin Nygren, exekutiv producent på TV4 försvarar hela den här uppståndelsen o säger:
 - Det rörde sig ändå bara om två kaniner.

Var det det bästa du kunde komma på? Tror du att den där kommentaren får folk som var emot den här kaninslakten att tänka "JAHAAAA... var det bara två kaniner.. ja men då e det lugnt. Det var ju liksom inte därför jag blev upprörd från början. Jag blev ju bara upprörd över att två kaniner blev dödade, men om det bara rör sig om två kaniner så e det lugnt".

Bra, då ska jag nog ta o leta upp nån idiot som e ute o går med hunden, slakta hunden med en yxa medans ägaren skriker gråter o e helt förtvivlad. När jag e klar så säger jag:
 - Ja men det var ju bara en hund.
Då kommer han nog tycka att det e rätt så okej, trots allt. Och förhoppningsvis är ägaren Mr. Nygren.

Och ja, jag håller fast vid min åsikt oavsett vilket djur det gäller.

Sen vill jag passa på att krossa påståendet att "djur e mindre värda än människor". NEJ det är dom inte. Förklara för mig varför, enda anledningen till att du tycker det e för att du e just människa. Jag e helt säker på att fåglar tycker att fåglar är mer värda än människor. Och maskar. Men vi e samma skit alltihopa. Både människor o övriga djur äter, sover, pissar, skiter o knullar. Vi råkar bara ha en högre intelligens. (även fast vi e dumma i huvet). En gång i tiden var det okej att se ner på färgade människor, handikappade, judar, homosexuella.. folk som var annorlunda. Djuren e liv, dom ser bara annorlunda ut jämfört med människor.
Så sluta överskatta dig själv din fula feta tönt.

/CASH



Reply


Jag håller inte med, jag tycker inte det är fel att döda kaniner i tv, robinson är ett program som i alla fall ska ge en uppafattning om att vara ett överlevnadsprogram, och då jagar man (ja jag vet att de vann kaninerna men hur mycket jävla roll spelar det egentligen?). Man har väl fiskat i alla säsonger i robinson och det strider minsann inte mot någon jävla lag.

Allting handlar bara om att kaniner är söta och fiskar inte är det, det är den enda och avgörande skillnaden. Sjuk jävla dubbelmoral.

Och ja djur är mindre värda än människor från samhällets synvinkel, så är det bara, annars hade det inte funnits avlivning och slakterier.


WHAT!!!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6303965.ab



Okej, det här måste väl bara vara något sjukt jävla skämt för inte ens aftonbladet kan väl ens komma på tanken att skriva en så urbota korkad och onödig artikel som denna. Artikeln handlar om att forskare på göteborgs universitet har kommit fram till att tomten inte är en sund förebild. Eeh har verkligen forskarna på göteborgs universitet inget bättre för sig än att komma med diettips till en snubbe som inte finns?? Eller befinner sig svenne-banan fortfarande på 1600-talet där man fortfarande tror på tomtar och troll?
I sådana fall tycker jag att vi ska se över Näcken också på en gång, den snubben bryter nog mot en hel del förebildsregler i aftonbladets lagbok, sen är ju även fiolmusik SO 1657!
Sen ska vi ju inte snacka om skogsrået, den bitchen borde ju komma ut oftare (nej jag är ine ovanligt allmänblidad för att vara född 1986, jag har bara varit inne på wikipedia igen)

Jag hoppas verkligen inte att Göteborgs universitet är statligt ägt för i sådana fall väntar jag mig en sjuhelvetes återbäring nästa år.

Undrar vad forskarna har i timlön?
Kanske 1500 kr som en viss polare till mig trodde att en simpel snöplogsknegare tjänar (jag vill notera att jag har INTE googlat hur mycket dom tjänar så om du har alldeles för mycket fritid så får du väl rätta mig ditt drygfan, jag ska nämnligen källsortera)

 "Bukfetman och den högröda ansiktsfärgen talar sitt tydliga språk – tomtefar är i riskzonen för hjärtinfarkt"
Ja men det är lungt för han finns inte!

"Jag skulle tro att han redan nu behöver behandling för både diabetes och högt blodtryck och säkert även kolesterolsänkande medicin, säger Annika Rosengren, professor vid Avdelningen för akut och kardiovaskulär
medicin."
Det behövs inte för han finns inte.

"Mathållningen är under all kritik. Tomtefar äter för mycket socker och mättat fett. Maten han bjuds på är också energirik, som julgodis, risgrynsgröt och feta charkprodukter, säger Mette Axelsen, universitetslektor vid Avdelningen för klinisk näringslära."
Ja det kan väl i och för sig inte vara nyttigt men det spelar ingen roll för tomtehoran finns fortfarande inte!!!

Notera Treenigheten!

Och om han nu hade funnits, hade vi då velat se en formtränad jultomte komma in i speedo-badbrallor och dela ut fullkornsris och grönt te strax efter Anna Ankas julkalender där alla sveriges kvinnor får lära sig att om ni går upp mer än en tredjedels hekto av julmaten så måste ni begå kollektivt självmord på stureplan utanför någon sushibar som bara är SÅ PÅ som någon slags samhällstjänst? För kan ni inte tillfredsställa era kräsna svin ni kallar män så är ni tydligen inte värda ett skit!
En fråga till: om nu aftonbladet har så förbannat lite att göra (antagligen är det någån PRAO-elev som har fått sitta kvar på redaktionen till klockan halv tolv för att de fasta anställda skulle kunna gå hem lite tidigare för att gotta sig med lite glögg och pepparkaka som har skrivit den här värdelösa artikeln, för en normal vuxen människa skulle väl alldrig kunna komma på tanken att skriva något sånt här på fullt allvar?) varför har man inte diagnostiserat Kalle Anka för utbrändhet, Spiderman för akuta bekräftelsebehov och Lindsay Lohan för psykoser?
'
För dom är väl också påhittade figurer, eller???

//C

PS: Cash din jävla sopa, nu har jag skrivit fyra inlägg sen du kunde parkera din feta röv vid datorn och skriva nått vettigt

SVAR FRÅN CASH:
<err>:: image52 can not be found!


Ett oändligt gnällande

Ni behöver inte läsa artiklarna


http://www.aftonbladet.se/wendela/article6255603.ab



Detta är en artikel som handlar om en undersökning som visar att hela 31 procent av sveriges befolkning inte alls ser fram emot julen av olika anledningar, de främsta är ensamhet och givetvis den gamla hederliga julstressen. Jag kan egentligen inte fatta hur dett kan vara ett problem, dett är ju bara en biverkning av att den svenska befolkningen är så sjukt osocial att man bara vill spy. När det gäller ensamheten, vad är det som är så hemskt med gå utanför dörren och hitta på något att göra? Det borde väl vara lättare under jultiden än någon annan tid på året.
Undersökningen visade att nästa alla av dom som sitter ensamma under juletider är över 65 år, varför skulle dom ha större problem med att söka umgänge med andra människor än vi andra, jag skulle vilja säga att dom nästan har det lättare. Men ni orkar inte, det är det som är problemet, innerst inne vill ni bara sitta hemma och tycka synd om er själva.


http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article6252155.ab
läs kommentarerna


En artikel som handlar om barnförbud på cafeer och restauranger och att en stor del av det svenska fölket stöder detta förbud. Jag är ganska kluven i detta ämnet, tycker att barnförbud på cafeer och restauranger är en ganska bra ide MEN JAG FÖRSTÅR INTE HUR SÅ JÄVLA MÅNGA IDIOTER KAN FÅ DET TILL ATT JAG ÄR BARNHATARE??
Om man läser kommentarerna till denna artikeln så kan man se att det är många småbarnsföräldrar som har blivit bra förbannade, dom kallar det svenska samhället för hatiskt, dom känner sig diskriminerade, dom kallar dom som stöder förbudet för barnhatare, det har väl inte med det att görà? Det har med att man kanske inte vill sitta och lyssna på en skrikande unge när man sitter och käkar lunch och kanske vill ha lite lugn och ro, alla jobbar faktiskt inte på kontor. Det är inte barnen man blir förbannad på fattar ni väl, det är föräldrarna som är så jävla arroganta och egocentriska som inte förstår själva att dom ska ta ut ungen om den börjar skrika och störa. Hade alla föräldrar bara gjort det istället för att bara sitta och snaska vidare på sin jävla blåbärsmuffins och caffe latte så hade inte dessa förbud förekommit. Att äga ett cafe eller restaurang innebär att man har ansvar för en verksamhet som måste tjäna pengar, och det gör man inte om miljön inte är trivsam, så enkelt är det.


En kommentar var ju bara helt underbar: Ska vi förbjuda rullstolsbundna och folk med vissa utvecklingsstörningar från att rullstolar tar plats och för att en utvecklingsstörd kanske inte sitter tyst å fint å sippar på sin latte också?

Eeeh att jämföra en utvecklingsstörd med ett barn är väl ändå värre än att införa barnförbud.



http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article6247116.ab

Hahaha detta är den mest onödiga artikel som finns, den handlar om att föräldrar har svårt för att förstå sina barns önskelistor inför julen, behöver man verkligen aftonbladets hjälp för att ta reda på det?? Och ännu värre, kukbook, vad är det för fel på att ta med sig önskelista till affärerna och fråga personalen, det har funkat bra hittills.


Jag summerar allt detta med två ord: sluta gnäll

Cliffhanger


'

Barack Obama äger dig

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6252481.ab
 
Okej, intressant artikel och intressanta kommentarer. Handlar om klimatmötet i Köpenhamn. Världens ledare ska samlas till möte för att försöka lösa miljöproblemen och rädda världen. Och artikeln tar upp att det används både privatflyg och bilar som dricker 4 liter milen för många ledare som ska ta sig dit. Jag ser inget problem i att dom gör detta, men det verkar som att många gör det, och säger att dom e hycklare, att hela mötet e ett skämt för dom ska rädda klimatet men dom lever inte som dom lär och att det e bara "vi vanliga svenssons" som ska bidra till o rädda miljön...
 
Men alltså.. hur kan ni klaga på att ledarna nu äntligen möts för att ta itu med problemet?
Menar ni att bara för att ni tar bussen till jobbet så ska Barack Obama också göra det? Han ska medverka i Köpenhamn den 18e december, ja då e det bäst att han packar segelbåten den 14e oktober o begär sig i väg två månader ute på Atlanten o hoppas på att han överlever. När han äntligen kommer fram till Danmark (lika skäggig som Usama Bin Ladin) så e det bara för han att gå på första buss:
 
- Hej, en vuxen tack.
- Vaer Skae Do Åøækae?? frågar busschaffören.
- FN:s klimatmöte. säger Obama.
- Det blir tre o tyve kroner. säger busschaffören.
 
Och om Barack Obama har tur så slipper han bli skjuten eller mördad på nåt annat sätt på väg till mötet. Om han har tur har inte hela jävla USA gått under heller under hans 2 månaders "lämna usa i sticket-resa" till Köpenhamn.
 
Fattar inte folk att det handlar om deras säkerhet, det e därför dom reser som dom gör. Lär dig att det e skillnad på dig och Barack Obama. Visst, som människor har ni lika stort värde, men face it, det e inte en jävel som bryr sig om en loser som dig så du behöver inte va rädd när du tar bussen på morgonen tillsammans med 30 andra losers som ingen heller bryr sig om.
 
Jippy kay ey motherfucker!
 
/Freddy

Asocial ful tönt söker fru

Vad e det med det här programmet på TV alltså? Hur kan det finnas så många manliga bönder i Sverige som är singlar och som kan tänka sig att ställa upp i ett dejtingprogram på TV så att det räcker flera säsonger?? Hittills FYRA säsonger. 2006, 2007, 2008 och 2009 (wikipedia).... Det e ju helt sjukt. Och varför just BÖNDER? Varför skulle bönder ha svårare än andra att hitta en partner? Om man inte pallar ragga på krogen, så vad e det för fel på internet?? Alla andra använder internet, varför kan inte ni göra det? Det e dags o starta liknande program... "Kassör på ICA söker fru", eller "Fet lastbilschaffis med mustasch söker fru" eller "asiatisk städerska söker svensk man med trygg ekonomi".... isåfall............. Men varför just BÖNDER?? Vad e det för fel på internet, som sagt... eller kontaktannonser (även om det i stort sett inte används av någon född efter 1981)... Sen e det jäkligt svårt att hitta en yrkeskategori med så många fula människor... Jag hatar fördomar men hittills ALLA bönder jag sett på Hänt Extra-omslagen och Aftonbladet.se har varit rejält fucking asfula...

Sen har vi ett problem till.. Folket som ser det här skräpet på tv.. Varför vill ni se illaluktande 39 åringar med rutiga skjortor och söndriga 50 tals jeans söka 32 åriga ensamstående mammor som nyligen lämnat sin man för att han ansågs som tråkig bara för att han hade ett normalt jobb med syfte att försörja sin familj?? Men det e klart, det e väl roligare att gå upp 4.30 för o mjölka kossor o hugga huvet av höns... Att se på sån här smörja e precis lika illa som att glo på dokumentärserien om Ullared.. ännu värre e det att åka dit... berätta för mig hur det kan va billigt att köra 30 mil för att handla skit man inte behöver för 3000 spänn bara för att "man måste passa på när man e där"... jag skulle vilja påstå att om man stänger ner ullared så har vi löst klimatproblemet eftersom vi slipper 2000 pers som kör 30 mil dit varje dag, vi slipper tillverka allt skit dom säljer som körs dit med lastbilar var TIONDE minut, o vi slipper överkonsumtionen... jag hoppas dom tar upp detta på FNs klimatmöte i Köpenhamn som startar imorgon.

/Freddy Cash




Reply

Om man ser detta inlägget som ett tips om hur man kan spendera myskvällarna i villan (med vitt staket och volvo i garaget) så har jag några andra tv tips till er jävla svin!!

PARADISE HOTEL TV6

Detta är väl bara helt jävla underbart, FUN FOR THE WHOLE FAMILY. TV iden är tydligen att man tar de mest formtränade hunkarna man kan hitta och slänger in dom på ett lyxhotell tillsammans med de mest sönderoppererade utseendefixerade mest korkade bimbos som man kan hitta på den här sidan månen och sen låter dom knulla ihjäl sig den första halvtimmen. Och andra halvtimmen böla eller bråka. OK personligen tycker jag d e skitkul när sånna här sorgliga människor gör bort sig, det är bara synd att dom inte fattar det själva.
Rent moraliskt fattar jag inte riktigt hur man kan visa ett sånt här program kl 21.00 på kvällen när inte Bruce Willis ens får leverera sin obligatoriska replik i den senaste die hard filmen. Menmen


Unga Mödrar Kanal 5

Denna katastrofproduktionen handlar om att det är synd om tjejer som får barn innan dom är 20. Eeh ja det är det kanske i och för sig (jag vägrar skriva iofs, jag lyckades faktiskt snappa upp ett och annat på svenskalektionerna) men det skulle du kanske ha tänkt på innan du blev påsatt utan skydd av en korkad idiot din efterblivna danskjävel. Jag summerar detta program med en mening, onödig uppmärksamhet till folk som inte förtjänar det.


Snygg naken Kanal 5

Jamen för helvete, lyssna bara på namnet. Detta tillhör kanal fems förmiddagstablå och bara genom att läsa namnet fattar man att det är en makeoverserie. Återigen är det de kvinnliga skönhetsidealen som MÅSTE uppfyllas, annars är man tydligen inte värd ett piss. Det är sånna här jävla program som gör att självmordsstatistiken är högre hos kvinnor än hos män, ENOUGH SAID!!


PS: för er som inte kan Bruce Willis replik i die hard så är den jippi kay ey motherfucker, men det borde väl dom flesta under 65 redan veta (möjligtvis inte Fred Van Der Cash)

Stay tuned för nästa inlägg blir jävligt kontroversiellt


Jag skulle kunna ta upp fler tv program men jag vill inte /// Cliffhanger (rättstavat)


 






RSS 2.0