...3

Nu är det bekräftat, Fred van der Cash har munherpes.


// Cliffhanger

...2

Hundar luktar illa!


Cliffhanger

"Årets fattigaste vecka"

Jag beundrar er som inte vet vilken vecka det är, för jag var nämligen också en av dom som inte visste fram tills dess att aftonbladet och e24 och bland annat följande internetsidor valde att skriva om det:

http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.291760-arets-fattigaste-dagar-ar-har

http://sydsvenskan.se/privatapengar/article289651/Forsta-hjalpen-for-alla-julsjuka-planbocker.html
http://www.bt.se/lasvart/arets-fattigaste-vecka-ar-har-(1730528).gm
http://morduktig.blogspot.com/2010/01/arets-fattigaste-vecka.html
http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=5755671
http://nyhetsbyran.se/nyhet.php?id=97003
http://www.e24.se/pengar24/din-ekonomi/arets-varsta-vecka_1803451.e24

Året fattigaste vecka. Tydligen är det veckan innan lön i januari. Alltså 18-24 januari. Tydligen är anledningen till denna fattiga vecka att lönen kom lite tidigare förra månaden, dvs. 23 december istället för den 25:e, plus att kräken vill ha råd att handla julklappar som idioter. Naw, stackars små lågavlönade svennekräk! Fick du lön två dagar tidigare och klarar inte av att vänta 2 dagar extra på lön denna månaden? Eller e det så att dina barn e bortskämda skitungar som du måste handla 28 julklappar till? Och e du så lättlurad att du går på den s.k. mellandagsrean o tror att du kan handla en ny TV extra billigt 2 dagar efter julafton när det står "40% rabatt på allt i butiken" utan att veta att den 1 december höjdes priset med 40% på allt i butiken eftersom folk ändå betalar det för dom måste ha julklappar, så egentligen betalar du bara för "normalpriset". Sucker... Och är det inte så dom gör så byter dom ut större delen av sortimentet o plockar fram lagret av sånt skit som inte sålt särskilt bra innan, så säljer dom det nu för ni kommer köpa skiten ändå nu när det e så "billigt" (fast det e normalpriset), men egentligen får ni bara skräp.
Och efter detta har ni mage att gnälla över lite pengar?? Ja det e så synd om er, ni kunde ju bara ha råd med 28 julklappar var till era barn, en ny tv och 17 nya klädesplagg från "mellandagsrean", svindyr nyårsmat till 15 gäster och raketer för 600 spänn... o e du en kontorstönt eller liknande fick du säkert 2 veckors semester på köpet.. stackare..

VARENDA jävla år skriver tidningarna om denna fattiga vecka o kräken lär sig aldrig... tidningarna ger till o med patetiska tips på hur man kan leva mer snålt nu när man varit så duktig o levt över sina tillgångar.. Några tips jag stör mig extra mycket är följande:
"3. Gör det till en utmaning i familjen att se vem som kan laga godast mat för minsta pengen. En utmaning kan vara att panta ett antal flaskor och se om det går att laga en middag för panten."
läs gärna alla tips på http://www.e24.se/pengar24/din-ekonomi/arets-varsta-vecka_1803451.e24 om du vill få dig ett gott skratt eller om du e ett kräk.

HAHAHAHAHA... asså finns det verkligen folk som gör det här?? OFTA! Patetiskt.... Jag tycker synd om er...

Nästa tips:
"4. Billigt kött. Just nu säljs de osålda julskinkorna ut för några tior per kilo. Billigare kött är det svårt att få tag i. På receptsajter som Tasteline och recept.nu hittar du tips på hur du kan tillaga rimmad skinka på olika sätt så att det inte smakar jul. Har du provat att grilla i skivor?"

Nej det har jag inte fuckface o jag tänker inte göra det heller, jag går på restaurang o njuter ännu mer av din fattigdom. "så att det inte smakar jul".... Det smakar INTE jul hur fan smakar det?? , det e vanligt jävla kött, o om du nu tycker att det smakar jul... ahmen va synd om dig..ät o va glad..

"7. Ställ till med fest. Det är nu vi behöver träffa vänner som vi inte hann med under hösten. Men gör det till ett knytkalas och låt alla få ta med sig olika rätter och dryck. Då behöver det inte kosta mer än den vanliga familjemiddagen."

Den vanliga familjemiddagen... HA... Det är NU vi behöver träffa vänner.. varför skulle jag behöva träffa vänner mer den 18 januari jämfört med den 27 oktober? O varför skulle jag inte ha hunnit med det under hösten?? O om man nu e så fullbokad att man inte hunnit träffa nån på hela hösten, varför skulle jag ha tid den 18 januari?

"10. Ta med matlåda till jobbet. Ett gammalt tips som de flesta säkert redan tänkt på. Men det går att utveckla. Bilda matlag och låt en av fem laga mat till fem personer varje dag. Det är roligare att bli bjuden på överraskningar och själv behöver du bara tänka på matlåda, även om det är gånger 5, en gång i veckan. Är du student kan ni också ha matlag och gå hem till varandra några kvällar i veckan. Men det ska vara enkelt husmanskost som inte gör matinköpen dyrare."

Inget fel i att ta med sig matlåda, men att bilda matlag? Kom igen... snacka om overkill...

"När du får första lönen efter jul är det dags att tänka på hur du ska slippa att hamna i samma situation nästa år. Räkna ut vad helgfirandet kostade extra. Lägg till andra stora utgifter kring årsskiftet. Dela med tio och sätt av denna summa varje månad framöver på ett särskilt konto."

Jag hoppas faktiskt att kräken gör det så vi slipper fler sånna här artiklar som kommit varje år dom senaste tio åren minst... även om man e en väldigt sorglig person om man nu behöver lägga undan pengar i ett år för att kunna fira jul... om det nån gång händer mig vill jag att Cliffhanger skjuter mig...

/Fred Van Der Cash.





Reply

Jag tänkte skriva lite egna funderingar över "spartipsen" cash har skrivit om.


3. Detta är helt självklart en ide att försöka få barnen att hjälpa till hemma, det finns väl ingen vuxen människa som skulle kunna ta det på allvar, eller??


4. Jag fattar inte riktigt, vaddå inte smaka jul?? Smakar det jul bara för det är skinka?? Jag har skinka på mackan varje morgon och inte fan får jag lust till att gå ut och sjunga bjäller klang och knäcka nötter varje gång jag käkat min hårt intjänade frukost.

7. JAAA SHIT nu får vi ju äntligen chansen att träffa Janne och Lotta som är så trevliga, det är bara synd att Janne och Lotta har bättre saker för sig eftersom du inte har haft vett till att höra av dig på hela hösten fram till att du råkar ha dåligt med pengar och måste bättra på ditt samvete med en fest, då får du fan skylla dig själv.

10. Seriöst, hade jag dykit upp på mitt jobb och föreslagit att vi ska bilda matlag hade jag blivit företagets hackkyckling på livstid (iofs är jag redan det men av andra anledningar)

Cliffhanger

...

Jag hatar hundar


//Cliffhanger

Endor

endor.bloggproffs.se

Läs senaste inlägget, sjukt bra


Cliffhanger

Tio skäl att hata Facebook (jag blir antagligen landsförvisad för detta)

1) Din grammatikförmåga rasar, du börjar snacka i facebook-termer som till exempel poka och banna samt slänger in en massa l33t ord även IRL ( förstod du inte vad jag skrev så ska du inte känna dig utstött, det betyder att det fortfarande finns hopp för dig )

2) Du blir vän med människor du egentligen önskar livet av bara för att visa din före detta flickvän att genom att ha 3000 vänner så har du minsann gått vidare i livet ( bara synd att det ser inte så trovärdigt ut när de flesta människorna som vill bli vän med dig efter att du har tofflat typ 700 gånger på en månad kommer från typ Burma och Jemen).

3) Detta är ingen nyhet men jag skriver det ändå, det finns psychos på internet, och alla har facebook. Människor som du mött i skolkorridoren (eller om du är fullutvecklad, på jobbet) och bara skickat en blick i en 3e dels sekund som ägnar hela dagen till att leta upp dig på facebook för att sen bli vän med dig. Sen är det kört, då blir du aldrig av med dom och du får stå ut med att dom skriver till dig minst tre gånger i timmen, FÖR ALLTID!!!

4) Du hamnar i en rutt då det sista du gör innan du går hemifrån är att kolla din "wall" och det första du gör är att slå på datorn och facebook när du kommer hem. Man blir beroende ( jag har haft lunar så jag vet hur det är ). Flera timmar om dagen, sittandes framför din kompis sida och du fascineras över att han fått en blomikon av hans senaste ragg. OMG!

5) En vacker dag kommer någon jävla idiot som du var på en fest med, (festen vill du ju självklart glömma eftersom du druckit som en fisk, pissat på golvet och sagt till samtliga tjejer med c-kupa eller större att du "love them long time" ), lägga upp en bild på dig när du spyr i en papperskorg endast iförd kallingar. Efter det så ser din morsa den eftersom hon förmodligen också har facebook och du kan inte göra ett jävla skit eftersom du inte äger rättigheterna, det gör nämnligen facebook. När man skapar ett facebook konto så skriver man under ett kontrakt där det står att alla bilder man lägger upp ägs av företaget och kan användas till kampanjer med mera, så tänk på det innan du lägger upp modellbilder på ditt nyfödda barn ( ja jag menar dig, du vet vem du är )

6) Du går med i grupper som egentligen är helt meningslösa som till exempel "vi som är födda 86", det är väl ingen jävel som bryr sig!!!

7) Grupper på facebook får alldeles för mycket uppmärksamhet. Inget hat mot Anton Abele, snubben verkar vettig ( för er som är helt imuna mot kunskap så får jag väl ta mig tid att utbilda er lite, Anton Abele startade en facebook grupp med titeln "bevara oss från gatuvåldet" efter dödsmisshandeln i Stockholm 2007 ). Men att bli nominerad till årets stockholmare för att hans grupp på facebook fått 100 000 medlemmar är sinnessjukt. Det krävs inte mycket för att sitta vid datorn och trycka på knappar. Människor som gjort sjukt mycket mer energikrävande grejer, stått på den där manifestationen i pissregnet, delat ut de där flygbladen i kylan får inte ens en bråkdel av vad alla PK grupper på Facebook får. Men det får vi väl skylla media på, som vanligt ( jävla aftonbladet ).

8) Då kommer vi in på PK grupper. Så jävla många politiskt korrekta grupper. Shit, ja, vi vill alla ha världsfred men vi pallar inte göra mer än att sätta oss vid datorn för att uppnå målet ( det karaktäriserar väl svenskar om nått. Du får ingen julklapp i år men jag har satt in 100 kronor till unicef i ditt namn så har du gjort din goda gärning för i år. Nu tillbaks till julbordet, revbensspjällen blir ju kalla ).

9) Det är inte ens nödvändigt att längre fråga, "har du facebook?" Inför min research för det här inlägget hackade jag mig in på Syrrans för att se vilka hon är vän med. Vafan folk som JAG umgicks med för typ 7 år sen och inte har någon som helst kontakt med nuförtiden sitter hon och dagligen konverserar med, dålig stil. Hennes ursäkt: Ja men det är ju dom som ville bli vän med mig!!!!!!

10) Hela själet till mitt hatinlägg. Fascinationen över upptäckten av Facebook. Idag stog jag i kön på den lokala ICA affären då två kvinnor, cirka 30, analyserade fenomenet. "Alltså, fatta vilken genialisk idé! Jag har mina vänner men jag vill göra ett nätverk utav det! Fan vilket geni! Det hade jag ALDRIG kommit på!" Nehe,synd för dig. Som tur var fanns det nån där som kunde göra detta åt dig, vilken service!


Snälla, snälla, snälla, ni som har någon form av självrespekt kvar i kroppen, bojkotta facebook innan det är för sent.


Bara som en liten påpekning : Fred van der Cash har inte Facebook


Signing off and nobody cares/// Cliffhanger






Vill du ha försäkring?

Jag hatar försäkringar. Så, nu sa jag det, rakt på sak. Vad det än gäller så hatar jag försäkringar. Jag ska ta upp tre stycken olika typer av försäkringar.

Till en början, försäkringar på produkter du köper i affärer som tex. El Giganten eller On Off eller nåt annat skit. Du går dit för att köpa en GPS för 990 kronor o tycker det e jättebilligt o bra o när du har bestämt dig för att köpa den o du har snackat med försäljaren (han försökte övertala dig att köpa en GPS för 6000 istället men du lyckades stå på dig o ta den för 990 trots att han med fint valda ord sagt att den egentligen e skräp). Fast du vet att den e bra, det e bara han som behöver provision eftersom han har så kass lön. Så han står o knappar in i sin jävla dator att du tänker köpa GPS:en o frågar om allt från adress o telefonnummer till skostorlekar. Nästan iallafall. Så nu står du där 30 minuter efter att du gått in i affären o det e nu han ställer frågan:
- Vill du ha försäkring på den?
- Eeh... säger du innan han avbryter dig.
- Den kostar endast 499 kronor och gäller i 3 år från idag och täcker allt utom stöld.
- Suck. säger du och börjar vela. Du vet ju att om du köper försäkringen så händer ingenting men om du inte gör det så tappar du GPS:en i marken så fort du gått två meter utanför butiken. Jaha... här skulle du få nånting för tusen spänn och nu e det helt plötsligt 50% dyrare än du hade tänkt dig. Fuck....
Varför kan ni inte bara låta försäkringen ingå era snåla idiotjävlar? Jo, här e anledningen: Därför då kan ni inte skriva i era smutsiga reklamblad med storlek 198 i bokstäver: GPS 990:-, då måste ni skriva GPS: 1489:-. That's why... ni försöker lura folk till o köpa nånting dom tror e billigt men det blir alltid dyrare. Ni har till och med försäkringar på strykjärn och elvispar, shit... hur fan orkar ni? Sen får man säkert betala självrisk på ytterliggare 500 kronor om nåt händer så i slutändan har du betalat dubbelt så mycket än vad som var tänkt från början om nu nånting skulle hända.

Nu över till bilförsäkring. Värsta försäkringen som finns. Om du nu krockar bilen kommer du i slutändan ha betalat dubbelt så mycket i försäkrings och självrisks kostnader än vad du hade behövt betala om du hade ordnat med skadekostnader på egen hand. Men så kan vi ju inte ha det, därför gör vi en fucking lag på att alla med bil måste ha en trafikförsäkring. Varför det? Låt mig välja själv. I detta fallet vill jag faktiskt det. Jag krockade med min bil för några veckor sen och om vi räknar ut alla försäkringskostnader sen jag köpte bilen och sjävrisks kostnader har jag betalat en bra bit över vad det hade kostat att fixa det själv. Vad e det för jävla sätt att tvinga folk att ha det så? Jo ni tror att jag inte har råd att fixa det själv när det väl händer, men det e väl MITT jävla problem i så fall? eller hur? Istället för att pröjsa försökringstöntarna hade man kunnat lägga undan en tusenlapp i månaden till sitt eget sparkonto utifall nånting händer. Händer nånting, då har du cash att fixa det. Om ingenting händer låt pengarna växa o dra in ännu mer cash på ränta. Sen om folk utan försäkring e för dumma för o göra så o istället lägger försäkringspengarna på en ny soffa eller fem stycken expedit-bokhyllor på ikea så får dom skylla sig själva? Jag trodde vi levde i en demokrati?
(Som en parantes kan man ju även lägga en känga på bilskatten.. vad e dealen med att man pröjsar mer ju tyngre ens bil är? Om jag har en fucking jeep o kör 300 mil om året medans Gun-Britt Jönsson kör en Nissan Micra 10.000 mil om året, vem sliter mest på vägen? Skaffa ett jävla system där nuvarande bilskatt tas bort och istället läggs på bränslepriset så betalar den mest som kör mest.. börja nu inte gnälla över att bränslepriset e högt som det e, jag sa faktiskt att man samtidigt slopar den nuvarande bilskatten).

Sist men sjukast så har vi livförsäkringar. I typ 90 % av alla avsnitt av Brottsplats USA så handlar det om att en person blivit mördad. Så visar det sig att två veckor tidigare hade en närstående person till offret tecknat en livförsäkring på den personen som skulle ge honom 1 miljon dollar om personen dog. Hm... jag undrar vem som e mördaren... kan det va han som tecknade livförsäkringen... Nu vet jag inte hur det e med den saken i Sverige men visst känns det tryggt att jag (om det e som i USA) kan teckna en livförsäkring på dig som ger mig 5 miljoner kronor om du dör, o sen anlitar jag en hitman för 1 miljon kronor som dödar dig.

Försäkringar - för din trygghet.
/CASH

??

Jag har ingen aning om varför jag länkar till denna bloggen, jag fattar inte vad den handlar om och inte heller varför den finns men skit samma

endor.bloggproffs.se

"Ja men det e ju bara blåa, 3 meter långa aliens..."

OK, nu är det dags att lämna det här fåniga kanintjatet bakom oss, jag börjar få sjuk huvudvärk (mest beroende på att "vissa kommentarer är längre än en telefonkatalog). Så nu är det dags att blicka framåt. Förra veckan var jag och en av mina tvivelaktiga acossierade i malmö (ööhh, palla) och tog oss en titt på 3D versionen av julens storfilm, i folkmån kallad avatar, regiserad av James Cameron. Ni som nu är vana vid att jag skriker och gapar over hur jävla kass allting är "is in for a shock", den var faktiskt skitbra. Men som allt annat hade den ju självklart sina svagheter. Den som har sett filmen och inte förstått att den fullkommligt skriker ut kritik mot USAs utrikespolitik måste vara helt jävla inavlad. Den återspeglar det mest från andra världskriget till vitnamkriget, koreakriget och förstås invantionen av Irak. Även indianer och cowboys för sig en känga och även miljöförstöringen.

Handlingen utspelar sig i en sjukt syrad värld där allt lever i symbios med vartannat med allt från flygande berg till självlysande växter och rovdjur som skulle kunna få vilket star wars monster som helst att se ut som en oskyldig liten hundvalp. Huvudpersonerna i filmen är inte människor, utan ett gäng märkliga marinblåa, 3 meter långa humanioda smurfliknande åsnor på två ben som lever i ett indianlikt samhälle. Människornas roll i handlingen är det jag gillar mest med filmen, det är dom som är "de onda". Dom kommer med ryndskepp (hade passat bra att nämna att filmen utspelar sig i famtiden för er som inte har greppat det uppenbara) från jorden i jakt på en värdefull mineral vars största källa givervis ligger precis under åsnornas heliga träd (som dom bor i och tydligen kan snacka med eller något liknande, jag fattade aldrig det riktigt). Och hur ska då människorna få tag i denna viktiga mineral? JA INTE FAN BJUDA PÅ KAFFE OCH SNÄLLT BE LOKALBEFOLKNINGEN ATT MAKA SIG UR VÄGEN I ALLA FALL. Nänä de bryter ner hela trädet (som är typ 400 meter högt) till grunden i riktig Titanic style (riktigt uppenbart att denna scen var en hint till den senaste kassasprängare som Cameron sket ut). Klämd i mitten står en rullstolsbunden före detta marinsoldat som spelas av Sam Worthington som vanligtvis brukar gestalta ganska tråkiga stereotypa badass hjältar men denna gången gör han ett jävligt bra jobb. Jake Sully (som karaktären heter) blir inkallad att delta i ett vetenskapsprogram där man använder konstgjorda kroppar som består av människo DNA blandat med åsnesmurfsindian DNA, kallade avatarer. Han blir inkopplad till denna kroppen via en slags maskin som söver ner honom och får honom att vakna upp inuti den konstgjorda kroppen i syfte att infiltrera åsnestammen och finna svagheter som gör det lättare för människorna att komma åt mineralerna. Det är här det blir bra, JÄVLIGT bra. Cameron har filat på denna filmen sen innan han gjorde titanic (1997) och det märks, han har skapat en sjukt detaljerad värld sär han beskriver både flora och fauna samt åsnornas levnadssätt på ett extremt bra sätt. Under filmens gång blir den lite vinklad men inte sämre för det, Jake Sully blir mer och mer involverad i stammens levnadsätt och inser mer och mer att han står på fel sida i konflikten och mer eller mindre börjar skita i att han är människa och inte åsna i grund och botten.

Den som har sett filmen Horse kommer att känna igen upplägget.

Detta är en film som vänder lite på utomjordingsgenren genom att gestalta människorna som den högteknologiska rasen och åsnorna (jag vet att dom kallas Na Vi men jag tycker faktiskt dom liknar åsnor) är den godhjärtade fredsälskande rasen som blir fullkommligt slaktad i början men sedan vinner i slutändan på grund av hjältemod och kamtratskap och inte minst kärlek (fan jag börjar nästan gråta)

En sak måste jag ta upp innan jag ska gå till koncentrationslägret (mitt jobb), Jake blir givetvis förälskad och det blir en jävla snyfthistoria som i alla andra filmer med en budget på över 10 miljoner kr, men det märkliga är att han blir förälskad i en av utomjordingarna. Är det bara jag som tycker att det är en aning perverst, eller är jag bara pryd av mig?? Bara undrar.

Denna film får definitivt 583 av 697 för snyggt effektarbete, bra story, USA kritik och en jävla massa action, en riktig bio film. Speciellt i 3D, jag var sjukt yr när jag gick ut från bion.


Signing off// Cliffhanger


Svar på inlägg samt kommentarer nedan...

Eftersom folk inte verkar förstå vad jag menar i nedanstående inlägg ska jag försöka förklara vad det e som stör mig.

1. Martin Nygren försvarar sig med att säga "det rör ju sig bara om två kaniner". Så vida han inte gör det medvetet är det här ett jävligt korkat svar, eftersom det han försöker försvara sig med är just vad som är själva problemet.

2. Ett djurs liv bör inte värdesättas högre för att en människa "äger det". Så om någon försvarar den här kaninslakten bör dom inte yttra sig negativt om någon dödar deras husdjur (som exemplet jag gjorde med hunden). Jag skulle kunna döda någons husdjur och äta upp det och sen påstå att det var för min överlevnad vilket det ju faktiskt är, lika mycket som personerna i Robinson. Dock hade jag ju kunnat välja att istället plocka frukt eller köpa färdig mat, lika väl som TV4 hade kunnat välja att ge pris i form av frukt eller färdiglagad mat.

3. Det är skillnad på om dom jagar kaninerna själva, det kan dom göra på eget initiativ när dom vill utan TV4:s inblandning, är även skillnad på om dom skulle få färdiglagad mat, men nej, TV4 ville provocera och skapa rubriker, det leder till publicitet, mer tittarsiffror och mer reklampengar. Att döda kaninerna var gratis marknadsföring för dom.

Jag har aldrig påstått att det är fel att äta djur, för det tycker jag inte, jag äter själv djur så ni som påstår det hämtar det bara ur luften. Och som det står i inlägget håller jag fast vid min åsikt oavsett vilket djur det gäller. Och ja, jag vet att dom fiskar i typ varje avsnitt, men det klassas ju faktiskt som att man har "jagat" maten själv. Så hoppas ni har fattat skillnaden nu.




Reply

1. Jag tror att producenten ger ett dumt svar till en jävla massa dumt gnällande, jag tror helt enkelt att det är hans sätt att säga: sluta gnäll, det är bara och stänga av om det inte passar.

2. Vad är skillnaden på att köpa färdig mat och att få den levande för att göra grovjobbet själv?? Djuret har redan fångats i förtid i syftet att ätas i vilket fall som helst. Jag förstår inte var du ser skillnaden. Enda skillnaden är att man slipper se djuret dö, och det är det svenne-banan gnäller över i artikeln som du citerar och det är det som är det stora problemet i det här sammanhanget. Fega kräk som inte tackar nej till en extra köttbit på jultallriken men får en jävla hjärtattack över sådana saker.

3. Här håller jag med dig till en viss del, det var säkert gratis marknadsföring att låta deltagarna döda kaninerna. Däremot tycker jag inte det är något fel i det, det behövs fler tv program som upprör i detta jävla fisförnäma bror-duktig landet där moralen är lika fucked up som min ryggrad (bokstavligt menat). Detta inslaget tycker jag är en frisk fläkt i ett annars skittråkigt och uttjatat programkoncept.

Slutligen så förstår jag inte vad du menar med att det är fel i att döda djuren men inte att äta dom men det är helt plötsligt ok att döda dom om man har fångat dom själv.
Jah gissar på att du vill kritisera det kommerisella i denna frågan och då respekterar jag din åsikt, men om du vill leka djurskyddsaktivist så får du nog starta en ny blogg för det syftet.


RSS 2.0