SMS Parkering

Okej så jag var på en fet parkeringsplats häromdagen i Borås.. Med det nya fiffiga SMS PARKERINGS-systemet. "Framtidens Parkering", kallar dom det.
Framtidens betalningsmetod hade kanske varit bättre. själva parkeringen är ju fortfarande detsamma. Men nu ska vi inte hänga upp oss på formuleringar.....................

Dock anser inte jag att detta är framtiden, det är varken enklare, bekvämare eller billigare. Konceptet går ut på att du parkerar din bil, skickar ett sms, och när du kör där ifrån skickar du ett sms igen, och på så sätt har du dragit nytta av två fördelar:

1. Du betalar bara för tiden du står där.
2. Du slipper ha massa mynt på dig.

Nu till nackdelarna:

1. Du betalar bara för tiden du står där ja, om du inte glömmer att skicka smset som avslutar din parkeringstid och du får betala för mer än tiden du stod där.
2. Dom flesta parkeringsautomater tar kort så mynt behöver vi oftast inte ändå.

Där rök fördelarna, nu till vidare nackdelar:

3. Du måste fortfarande gå bort till parkeringsautomaten alternativt en skylt med information om SMS-parkering. När du väl är där tar det ungefär lika lång tid att skicka SMSet som det hade tagit att lägga på mynt eller betala med kort. Man ska ju trots allt skriva in kod, personnummer, registreringsnummer samt invänta svars-sms.

4. Om du inte har glömt att skicka smset som avslutar din parkering, så kan du väl vara rätt nöjd eller? Nej! För när du gjort det får du ett svars-sms som lyder ungefär: Din parkeringskostnad på 20 kronor skickas på pappersfaktura hem till din folkbokföringsadress. Observera att det tillkommer en fakturakostnad på 25 kronor.

Ahmen Yippie!! Inte nog med att parkeringen blev dyrare än om jag hade betalat med mynt, jag lyckades dessutom med konsten att betala mer pengar än maxkostnaden för parkeringen (30 kronor).

Okej, nu finns det ett fiffigt sätt att komma undan fakturakostnaden, OM MAN GÅR IN PÅ DERAS HEMSIDA OCH REGISTRERAR SIG DÄR och väljer SMS faktura istället för pappersfaktura.

Okej, så jag gjorde detta. Hemsidan var nästan värre SF:s.... där fanns massor med information och en stor ruta där man kunde logga in. Men man kan bara logga in om man är registrerad. Men det är jag inte. Än.
Jag letar och letar men hittar ingenstans där det står "klicka här för att registrera dig". Så jag får helt enkelt klicka på "Logga in", utan att ha fyllt i några uppgifter, först då kommer jag vidare till nästa sida som talar om för mig att jag angivit fel användarnamn och lösenord (Einstein-varning på det!)
Och först där hittar jag en "registrera dig" knapp, vilket jag gör, och där väljer jag sms-faktura.

Dagen efter får jag ett sms med plusgironummer, OCR-nummer o hela skiten, så jag får nöjet att logga in på min internetbank (YES!) och betala min lilla faktura på 20 kronor.

Ja, mina damer och herrar, detta skulle alltså vara enklare än att betala the old fashioned way? Framtidens parkering? Hade pengarna dragits direkt från telefonräkning hade vi kunnat snacka, men nej då.

/Fred Van Der Cash (I'm back!)


RSS 2.0