Shopping

Fuck en inledning.

Vet ni vad jag stör mig på? När man läser på diverse förpackningar.. typ vilken mat/dryckförpackning som helst nästan med några undantag typ mjölk, fil o juice.. som till exempel på oboyförpackningar eller MJÖL-förpackningar eller ketchupflaskor.. du letar efter bäst före datumet och när du hittar det så står det "BÄST FÖRE: SE STÄMPEL".... VAFAN BARA SKRIV FUCKING DATUMET DÄR ISTÄLLET FÖR ATT SKRIVA "se stämpel".. för helvete... så istället måste man undersöka och analysera hela förpackningen med ett fucking förstoringsglas för o hitta en grå halvsuddig stämpel som knappt syns också står det typ 100111... eh jaha betyder det 10:e januari 2011 eller 11:e januari 2010? Det skulle kunna stå så på en förpackning av typ nudlar som e en torrvara som varar länge.. så om du såg den stämpeln för säg ett år sen så skulle den kunna vara giltig enda till januari 2011.. eller om nudlarna redan varit ute i butiken länge så skulle det kunna vara så att dom redan går ut i januari 2010..

Nu vet jag att det officiella i Sverige är att skriva ÅR-MÅNAD-DAG så enligt svensk modell skulle nudlarna gå ut 11:e januari 2010 men nästan alla andra länder i världen använder DAG-MÅNAD-ÅR som sin officiella modell och det kan ju vara så att skiten e förpackad i ett annat land.. o då går nudlarna ut 10:e januari 2011.. USA har en ännu konstigare modell. Dom har typ MÅNAD-DAG-ÅR o då e det typ 1:a oktober 2011

Om vi går över till klädaffärer så kan vi snacka lite om JC.. jag vet inte om det bara e jag som e efterbliven, men så här upplever jag det iallafall: man går in i affären o glor runder på en massa snygga kläder.. tröjorna e inga problem.. men när man kommer till jeansen... hur fan vet man vad som är tjej-jeans och vad som är kill-jeans?? Jeansen ligger på hög vikta typ fyra gånger o i många fall instoppade i en jävla hylla.. Jag vågar inte kolla på jeansen eller prova dom av den anledningen.. fan va pinsamt om du går in med ett par jeans i provrummet o tar dom på dig, märker att det e tjejjeans först då o sen kommer nån i personalen o frågar om man behöver hjälp med något.. antingen säger man "eeh nej".. o dom tror att man e bög eller transa eller så säger man "eeh jaa" o dom tror man e dum i huvudet.. o sen bara "vill du ha en lite mer maskulin modell eller?"... På tex. H&M är det mycket lättare för där har dom markerat ut tydligt vad som är killavdelning, tjejavdelning och barnavdelning. På DRESSMAN e man jävligt skillad om man lyckas ta tjejjeans måste jag säga.. antingen det eller e personalen jävligt O-skillad..

/Freddy C.

RSS 2.0