Topp 30 Simpsons-karaktärer

Jag, precis som Cliff, är Simpsons nörd. Vi kan i stort sett alla avsnitt utantill fram tills att dom började suga på senare år. Om du inte tror mig Cliff, har jag bara en sak att säga: ”If you read this you have no life”. Och eftersom jag är Simpsons nörd så förvänta er många otippade namn på denna topplista som inte en vanlig Svensson-tittare skulle förstå sig på. Men då blir det också lite mer intressant. Och eftersom jag faktiskt har ett liv kommer ni inte få hela topplistan på en gång utan ni får 5 åt gången. Så här kommer plats 30-26:

 

30:

Pinchy! http://www.youtube.com/watch?v=IvkpOCMo7hc

 

En vanlig Simpsons tittare vet inte ens vem detta är, men jag o Cliff vet definitivt. Detta är en hummer som Homer skaffar sig i ett avsnitt. Och en klassisk Simpsons scen för mig o Cliff hittar ni i youtubeklippet ovan. Homer blir så fäst vi hummern att han till slut ångrar sig och inte vill äta upp den, som han först hade tänkt. ”We’re not eating Mr. Pinchy, he’s a part of the family now” säger Homer och serverar familjen nån äcklig grötliknande soppa. Pinchy blir dock kokt till slut i alla fall och Homer gråter nåt fruktansvärt samtidigt som han vräker i sig Pinchy värre än nåt annat han ätit tidigare och sliter i köttet o knäcker honom på mitten. Han äter allting själv och ger ingenting till familjen eftersom ”Pinchy would have wanted it this way”.

 

29:

Hans Moleman! http://www.youtube.com/watch?v=ADINMjjtHvc                  http://www.youtube.com/watch?v=dWDNDacegeA

 

Två länkar. Den korta är väldigt överdriven men den beskriver väldigt bra vad Hans Moleman brukar råka ut för. Han sprängs i bilar, blir överkörd, blir levande begravd osv osv. Och alla hatar honom, alla behandlar honom som skit. Men han dyker alltid upp lite då och då. En klassiker är filmen han gjorde, ”Man getting hit by a football”. Sämsta filmen nånsin, men den vann en Oscar. Glo in båda klippen.

 

28:

L.T. Smash!

Hittade tyvärr inget youtubeklipp med denna snubben men han är bara med i ett enda avsnitt och det är när Bart och hans kompisar startar ett pojkband med L.T. Smash som manager. Vad ingen ännu vet är att L.T. Smash är löjtnant i flottan och sprider subliminala meddelanden i pojkbandets texter för att få folk att söka till flottan. Detta upptäcker den alltid lika smarta Lisa Simpson, och konfronterar L.T. Smash med att hans namn står för Lieutanant Smash, eftersom löjtnant förkortas L.T.

L.T. Smash svarar med ett erkännande: ”Yeah that’s right, Lieutanant L.T. Smash”. Haha, klassiker.

 

27:

Gil!

Finns inte mycket att säga om denna misslyckade mannen. Han har haft alla jobb i världen men fått sparken från allihop och lyckas alltid klanta till det och göra livet extremt jobbigt för sig. Det är NÄSTAN som Hans Moleman. Fast den här killen försöker i alla fall. Hittade tyvärr inget klipp med den här snubben heller. Men hans alltid stressade look med slarvig frisyr, svettig panna, falskt leende, hopp i blicken, halvknuten slips är bara för bra.

 

26: Lenny & Carl              http://www.youtube.com/watch?v=GN4MFyqmC9A&feature=related

NOT LENNY! Jo, Lenny. Och Carl. Jobbar på kärnkraftverket som Homer. Hänger på Moes som Homer. Så dom dyker upp ganska ofta i olika avsnitt, och dom klarar sig inte utan varandra. För att komma ihåg vem som är vem skriver Homer på sin hand: ”Lenny = White, Carl = Black”. Hittade inte mycket bättre länk än den ovan men det e troligtvis bara jag som tycker den e rolig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0